for-us

За "Коркина.бг ЕООД"

Коркина.БГ ЕООД e млада компания, заредена с дух и желание да направи село Коркина привлекателно място за жители и гости. Основател на фирмата е Васил Велков, който е село Коркина.
Уеб сайтът korkina.bg създадох, за да може да покажа нагледно дейностите, които предлагам - земеделски и дърводелски услуги.
До сега имам засадени около десет декара със сини сливи. Взел съм под аренда 20 дка земеделска земя от частни стопани. Имам желание да увелича засадените площи с овощни дръвчета. Да изградя екип, който ще се грижи за насажденията ни и ще помага на хората от селото и района за техните градини.

Освен това проектирахме малка и гъвкава дърводелска работилница, снабдена с всички необходими машини за производство и ремонт. Васил Велков е Вашият човек ако имате нужда от дърводелски услуги или съвети в областта на дърводелството. Той е опитен дърводелец с богат опит. Занимава се с дърводелски услуги вече 26 години, от 1992 година насам. Благодарение на дългогодишната му практика в САЩ той може да Ви изработи какъвто и да е профил само чрез комбинация на няколко ножа. Има класове за дървообработване, полиране, боядисване, златни покрития с истинско злато. Опита му помага да познае всеки един лак и съответно да прецени с кои е съвместим и кои ще даде лоша реакция. Може да се съветвате с Велков ако се чудите с какъв химикал да почистите една мебел, как може да се поправи наранена част от мебел, как да се реновира антична мебел, така че да изглежда така, както е произведена преди 100 години.
Васил Велков разполага с лиценз да оценява всички видове кухни, мебели и други произведения за застрахователни компании. Ремонти се извършват след оглед и установяване на повредата.
Тъй като в САЩ Велков и неговият екип са работили в регион, който е малко по-голям от България, то фирмата не ограничава своята дейност в определен регион от страната.

За нас

Повече за Васил Велков

Както вече споменахме, Васил Велков има богат опит в областта на дърводелството. Дълги години той работи в САЩ, където има собствена фирма и чрез нея работи за застрахователни компании. Основната дейност на фирмата включва ремонти или производство на нови мебели, които са повредени от пожар или наводнение.
За времето, в което работи в САЩ, Васил има няколко доста интересни и сложни проектa, които реализира заедно със своя екип.

Сред най-значимите му проекти е изработката на четири стола по поръчка за един от най-богатите Американци във Флорида, а именно Хаизенга, който вече не е между живите.

Друг интересен проект е реновирането на мебели, които са принадлежали на Краля на Мароко. Мебелите са били транспортирани в Маями, Флорида от племенницата на краля. Поради лошото трансформиране обаче, почти всички мебели са били повредени частично и затова се е наложила тяхната поправка. Мебелите са антични и изключително скъпи.

За нас
За нас
За нас

Едно от най-големите предизвикателства за Васко е била Арт инсталацията "You Are the Key" или в превод "Ти си Ключът" изработена през 2013 г. за международния фестивал "Burning Man" (Горящият Човек). Фестивалът се провежда веднъж годишно в пустинята Бляк Рок в Невада. Проектът е идея на Ралица Иванова от Сливен. Същият е бил избран с конкурс, финансиран от организацията "Горящият Човек" и изработен в работното ателие на Васил Велков в Помпано Бийч във Флорида. Под силното ръководство и себеотдаденост на Васил, "Ключът" е осъществен и в последствие приет с огромно одобрение както от организаторите, така и от участниците на фестивала!