for-us

За "Коркина ООД"

Коркина ООД e млада компания, заредена с дух и желание да направи село Коркина привлекателно място за жители и гости. Основатели на фирмата са Васил Велков и Владимир Игнатов, като и двамата съдружници сме от село Коркина.
Уеб сайтът korkina.bg създохме, за да можем да покажем нагледно дейностите, които предлагаме - земеделски и дърводелски услуги.
До сега имаме засадени около десет декара със сини сливи. Взели сме под аренда 50 дка земеделска земя от частни стопани. Имаме желание да увеличим засадените от нас площи с овощни дръвчета. Да изградим екип, който ще се грижи за насажденията ни и ще помага на хората от селото и района за техните градини.

Освен това проектирахме малка и гъвкава дърводелска работилница, снабдена с всички необходими машини за производство и ремонт. Васил Велков е Вашият човек ако имате нужда от дърводелски услуги или съвети в областта на дърводелството. Той е опитен дърводелец с богат опит. Занимава се с дърводелски услуги вече 26 години, от 1992 година насам. Благодарение на дългогодишната му практика в САЩ той може да Ви изработи какъвто и да е профил само чрез комбинация на няколко ножа. Има класове за дървообработване, полиране, боядисване, златни покрития с истинско злато. Опита му помага да познае всеки един лак и съответно да прецени с кои е съвместим и кои ще даде лоша реакция. Може да се съветвате с Велков ако се чудите с какъв химикал да почистите една мебел, как може да се поправи наранена част от мебел, как да се реновира антична мебел, така че да изглежда така, както е произведена преди 100 години.
Васил Велков разполага с лиценз да оценява всички видове кухни, мебели и други произведения за застрахователни компании. Ремонти се извършват след оглед и установяване на повредата.
Тъй като в САЩ Велков и неговият екип са работили в регион, който е малко по-голям от България, то фирмата не ограничава своята дейност в определен регион от страната.

За нас

Повече за Васил Велков

Както вече споменахме, Васил Велков има богат опит в областта на дърводелството. Дълги години той работи в САЩ, където има собствена фирма и чрез нея работи за застрахователни компании. Основната дейност на фирмата включва ремонти или производство на нови мебели, които са повредени от пожар или наводнение.
За времето, в което работи в САЩ, Васил има няколко доста интересни и сложни проектa, които реализира заедно със своя екип.

Сред най-значимите му проекти е изработката на четири стола по поръчка за един от най-богатите Американци във Флорида, а именно Хаизенга, който вече не е между живите.

Друг интересен проект е реновирането на мебели, които са принадлежали на Краля на Мароко. Мебелите са били транспортирани в Маями, Флорида от племенницата на краля. Поради лошото трансформиране обаче, почти всички мебели са били повредени частично и затова се е наложила тяхната поправка. Мебелите са антични и изключително скъпи.

За нас
За нас
За нас

Едно от най-големите предизвикателства за Васко е била Арт инсталацията "You Are the Key" или в превод "Ти си Ключът" изработена през 2013 г. за международния фестивал "Burning Man" (Горящият Човек). Фестивалът се провежда веднъж годишно в пустинята Бляк Рок в Невада. Проектът е идея на Ралица Иванова от Сливен. Същият е бил избран с конкурс, финансиран от организацията "Горящият Човек" и изработен в работното ателие на Васил Велков в Помпано Бийч във Флорида. Под силното ръководство и себеотдаденост на Васил, "Ключът" е осъществен и в последствие приет с огромно одобрение както от организаторите, така и от участниците на фестивала!